برگزاری نشست علمی جهاد تبیین

به گزارش مرکز اطلاع رسانی پژوهشکده بسیج به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام نشست علمی پیرامون جهاد تبیین به همت این پژوهشگاه و با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه و حجتالاسلام والمسلمین حمید نگارش رئیس پژوهشگاه، برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلاموالمسلمین حمید نگارش، رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها و خیرمقدم خدمت نمایندۀ ولیفقیه در سپاه، گزارشی از هفتۀ پژوهش و فناوری ۱۴۰۰ پژوهشگاه ارائه نمودند.
سپس نمایندۀ ولیفقیه در سپاه، ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها و به مناسبت این روز با استناد به حدیث «وَالجِهاد عِزَّاً لِلاسلام » از آن بانوی مکرم بحث خود را آغاز کرد. در این رابطه ایشان فرمودند: جهاد امری مستمر، همیشگی، همگانی و لازمۀ ایمان است. جهاد بهصورت کلی دارای دو بعد است در مقابل دشمن بیرونی و در مقابل دشمن درونی. جهاد در مقابل دشمن درونی خود، به جهاد اصغر (جنگ نظامی) و جهاد کبیر تقسیم میگردد. جهاد کبیر یعنی نسخۀ اسلام در مقابل هر نوع دشمنی و برنامههای غیرنظامی دشمن از قبیل فتنه، تحریف، ارزشزدایی و الگوسازی و غیره است. آیات جهاد کبیر در قرآن کمتر از آیات جهاد اصغر نیست. ایشان در ادامه مصادیق جهاد کبیر را اینگونه برشمردند.
- جهاد در مقابل فشارها، تهدیدها و فتنهها که دشمن برای تحمیل ارادۀ خود وارد میکند.
- جهاد خدمترسانی که امروز بزرگترین ضربه به آمریکا، خدمت ما به مردم و حفظ سرمایۀ اجتماعی است.
- جهاد سازندگی و آباد کردن کشور برای قطع وابستگی به بیگانگان.
- جهاد علمی که به دوش حوزهها و دانشگاهها است. کار دانشمندان هستهای ما حقیقتاً همان جهاد علمی است.
- جهاد در تحقق اهداف نظام اسلامی و مطالبۀ آرمانهای انقلاب اسلامی.
- جهاد اقتدار افزایی که خود در دو شاخۀ مؤلفههای مادی و مؤلفههای معنوی مانند ایمان، معنویت، خداجویی و ایثار میباشد و شما پژوهشگران متکفل همین مؤلفههای معنوی میباشید.
- جهاد تبیین که از مطالبههای اصلی امروز مقام معظم رهبری مدظلهالعالی میباشد. منظور از آن این است که روشنگری حقایق، مبارزه با تحریفها که منشأ انحراف میباشند بوده و این جهادی بسیار سخت و برای دشمن غیرقابل تحمل است.
نمایندۀ ولیفقیه در سپاه افزود: لازم است ما پیرامون جهاد تبیین اولاً چیستی آن را تبیین ؛ ثانیاً چرایی جهاد تبیین روشن و ثالثاً چگونگی جهاد تبیین (جهاد تبیین با کدام محتوا؟ کدام روش؟ کدام ابزار؟) را تبیین کنیم. این موارد چگونگی جهاد تبیین است. جهاد تبیین، دو الزام مهم دارد:
- بصیرت فوقالعاده و عمق مسائل را دیدن.
- صداقت، شجاعت و جسارت در بیان و دفاع منطقی از ارزشها.
دیدگاه ها